В Толедо и Андалусия

Преглед

Андалусия е аромат на портокалов цвят, ромон на фонтани и повей на пеперудени криле, наситени цветове на бугенвилии, спускащи се на талази по зидове и огради и страстни стонове на китара, унесена във фламенко ритъм...


Андалусия е най-южната част на Иберийския полуостров, отстояща само на километри от северноафриканския бряг. Тук се преплита наследство от финикийци, ибери, келти, картагенци, елини, римляни, вандали, вестготи, маври. Тази пъстра мозайка е илюстрирана в униални творения като джамията-катедрала на Кордова, двореца Алхамбра или музиката фламенко. Андалусия е цвят, вкус, емоция, усещане за безвремие.


Всяко едно кътче от тази обширна земя има своите особености и ценности. Ласкави крайбрежия с безкрайни плажове, сурови скали, бели селища, кацнали по хълмовете и каменни градове, опасани с мощни крепостни стени.


Програма:


1 ден: София – Мадрид

Отпътуване от София в 16:20 с директен полет до Мадрид. Кацане в испанската столица в в 18:55. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден : Мадрид – Толедо - Кордова / 70 км + 350 км

Закуска. Отпътуване за Толедо. Пешеходен тур на града – централният площад „Сокодовер”, Катедралата /отвън/ и църквата „Санто Томе”, където се намира шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас”. Свободно време. В 14.30 ч. отпътуване за Кордова – столицата на Халифатът на Омеядите в Испания . Пристигане привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден : Кордова – Севиля / 145 км

Закуска. Пешеходен тур на Кордова. В града се намира La Mezquita / Джамията – катедрала/, съхранила блестящи модели на архитектурата от времето на апогея на ислямската цивилизация на полуострова /вход по желание/. Пешеходна разходка из тесните улички на града, украсени с безброй цветя и декорации и изпълнени с глъч от многобройните магазинчета и занаятчийски работилници . Свободно време с възможност за обяд в някое от уютните ресторанти с вътрешен двор „патио”, украсени с пъстри керамични плочки и много зеленина. В късния следобед пътуване за Севиля . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Севиля – Коста дел Сол / 240 км

Закуска. Панорамна обиколка на Севиля с автобус през парка на Мария-Луиза, пл. „Америка” и пл.”Испания”, построени по повод Ибероамериканското изложение през 1929 г. Пешеходна разходка в еврейския квартал „Санта Крус” до Катедралата, която е смятана за най-мащабната готическа постройка в католическия свят /вход по желание/. Свободно време. Привечер отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Алхамбра / 170 км

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Гранада с посещение на едно от новите седем чудеса на света – Дворецът на Насридите „Алхамбра“. Една истинска арабска приказка, която завършва с превземането на крепостта от Католическите крале Исабел и Фернандо, с което се слага край на продължилия близо осемстотин години процес на Реконкиста. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

6 ден : Ронда / 100 км

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Ронда - град, известен като място, където се заражда бикоборството в съвременният му вариант, както и испанската китара. Разположен е върху своеобразно плато, от двете страни на дълбок каньон на р. Гуадалевин, Ронда не може да бъде сравняван с нищо познато и травилано. Пешеходна разходка по ръба на платото, откъдето се откриват зашеметяващи гледки към долината и околните планини. Посещение на първата Арена за корида с включен вход. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден : Гибралтар / 110 км

Закуска. По желание целодневна екскурзия до Гибралтар. Отпътуване за скалното британско владение. Обзорна обиколка с микробус с три спирки – точката „Европа”, откъдето се вижда африканския бряг и границата между Средиземно море и Атлантическия океан, пещерата Сан Мигел и местообитанието на една много атрактивна част от жителите на Гибралтар - Macacus sylvanus /горските макаци/. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден : Малага – София

Закуска. Напускане на хотела. Панорамна обиколка на Малага. Спирка за фотосесия на крепостта „Гибралфаро” и свободно време в града. В 19:15 трансфер до летището в Малага и полет за България в 21:55. Кацане в София в 02:25.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

12.10 СОФИЯ – МАДРИД 16:20 – 18:55

19.10 МАЛАГА- СОФИЯ 21:55 – 02:25 / +1/


ВАЖНО !!!


 • Екскурзията до Гранада с посещение на двореца „Алхамбра” се заявява и заплаща предварително, заедно с капарото, а екскурзиите до Ронда и Гибралтар – при доплащането.

 • Цените на входовете на посещаваните обекти са валидни към дата 18.02.2019 г., при промяна туристите ще бъдат уведомявани своевременно.

 • Минимален брой туристи за провеждане на програмата – 25.Фирмата-организатор има сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗАД „АРМЕЕЦ”, София, полица № 1958013150000672427.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.


 • Самолетни билети София – Мадрид - Малага – София с включен чекиран 23 кг багаж

 • Транспорт с автобус по маршрута от Мадрид до Малага

 • 1 нощувка със закуска и вечеря хотел 3 * в околностите на Мадрид

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * в Кордова

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * Севиля

 • 4 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4 * в Коста дел Сол

 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване

 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

 • Целодневна екскурзия до Ронда с включен вход на Арена за корида – 35 евро / 69 лв за възрастен; 20 евро / 39 лева за деца от 2 до 11.99 г.;

 • Целодневна екскурзия до двореца „Алхамбра“ с включен вход и местен гид – 65 евро / 128 лв за възрастен; 35 евро/ 69 лв за деца от 2 до 11.99 г.;

 • Целодневна еккскурзия до Гибралтар с включен тур с микробус на Скалата – 55 евро / 108 лв за възрастен; 30 евро/ 59 лв за деца от 2 до 11.99 г.;

 • Входове на обекти Катедралата в Толедо – 10€; Джамията - Катедрала в Кордова – 10€; Катедралата в Севиля – 9€ ; Музея Пикасо

 • Малага – 10€;

 • Местни такси невключени в цената на хотела

 • Разходи от личен характер

 • Трети възрастен в стая 790 евро/ 1457 лв

 • Единично настаняване - 940 евро/ 1838 лв

Грабни тази почивка и се отдай на релакс!

Защо да резервирате през нас?

 • Adventure activities like

 • Fresh natural environs

 • River rafting in Florida

 • Swim in the Ganges River

Подобни дестинации