Шри Ланка

Преглед

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ШРИ ЛАНКА  

9 дни / 8 нощувки

 

Дата на отпътуване:

24.01.2024, 12.02.2024,

26.02.2024, 11.03.2024;


Програма:

Ден 1: София – Истанбул

            Заминаване от София в 16:00 ч. за Коломбо през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 18:25 ч. и излитане от Истанбул в 19:25 ч.


Ден 2: Истанбул – Коломбо - Дамбула

Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до Дамбула. Посещение на Spice Garden. Градината е пълна с екзотични подправки и билки. Аюрведичното лекарство, произведено от билките, осигурява лекове за огромно разнообразие от заболявания като артрит, парализа, рак и много други от древни времена. Посещение на Пещерния Храм в Дамбула – тук, на върха на планината (350 м над морското равнище), се намира будистки пещерен храм, състоящ се от 5 пещери. В него е събрана най-голямата колекция от статуи на Буда, много от които са на повече от 2000 години. Вечеря и нощувка в хотел HOTEL AMAYA LAKE HABARANA 4* (или подобен).

 

Ден 3: Дамбула – Сигирия - Пасикуда

Закуска в хотела. Отпътуване към Сигирия. Изкачване на Лъвската скала - Сигирия. В Шри Ланка, през Vв. след Христа, Касапа (477-495 г.), големият син на крал Датусена (459-477 г.), е трябвало да наследи престола, но баща му решил това да бъде по-малкия син Могалана (майката на Касапа била наложница). Касапа възненавидял баща си и го затворил в тъмница, а през 477 г. участвал в неговото умъртвяване. Могалана се ужасил от страшните деяния на по-големия си брат и се скрил в Южна Индия.Страхувайки се от отмъщение, Касапа решил да построи столица в труднодостъпно място. Той избрал скалата Sigiriya, висока 180 м. Кралят и неговите архитекти разчистили мястото около скалата и построили великолепен град, обкръжен от градини с фонтани и басейни. Изградили и най-изумителните стълбища в света: стъпалата са изрязани между лапите, гърлото и челюстите на лъв с огромни размери. На върха на скалата е бил построен дворец-цитадела. Тя започва от "платформата на лъва", от който са останали само лапите. Стъпала водят към тераса с размер от 17 000 кв. м. (1,7 хектара), където някога се е намирал двореца. Трансфер до Пасикуда. Вечеря и нощувка в хотел AMAYA BEACH PASSIKUDAH 5*.       

 

Ден 4-6: Пасикуда

            Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии на място, предложени от фирмата партньор.

 

Ден 7: Пасикуда – Елла

            Закуска в хотела. По пътя ще имате възможност да се насладите на невероятната гледка към прекрасните водопади, както и ще видим мост от XIX век, построен от англичаните с изграждането и на първата железница в Шри Ланка. Вечеря и нощувка в хотел HEAVEN’S EDGE 4* (или подобен).

 

Ден 8: Елла – Канди  

            Закуска. Отпътуване към Канди със стоп в Нурелия - град, построен в най-високата част на острова от английския губернатор. До ден днешен са запазени типичната английска архитектура, както и красивите градини, проектирани от англичаните. Посещение на ювелирен център, където се обработват скъпоценни камъни, които се добиват само в Шри Ланка. Посещение на храма на Свещения Зъб на Буда в Канди.

Канди – за столица на държавата се е смятал градът, в който се е намирал Зъбът на Буда. Когато през 1590 г. Зъбът е бил пренесен в Канди, кралят Вимала Дхарма Сурия І е построил двуетажен храм на територията на кралския дворец, където е била поместена реликвата. С тази реликва е свързано и едно от най-колоритните шествия на Изтока – фестивала Esala Perahera. Всяка година, преди пълнолунието през август, светинята се изнася затворена в специален купол. В шествието, протичащо по улиците на града, участват десетки слонове, покрити с ярки дрехи със звънци и илюминации, стотици танцьори и акробати. Вечеря и нощувка в хотел AMAYA HILLS KANDY 4* (или подобен).


Ден 9: Канди – Коломбо

            Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 07:40 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 14:15. Свързващ полет за София в 20:25 часа. Кацане в София в 20:40 часа.

 

Полетно разписание:

Превозвач: Turkish Airlines

Заминаване Sofia Airport: 16ч.

Пристигане Bandaranaike Intl Arpt- 05:10ч.

Пристигане на международното летище в Коломбо в 05:10ч.

 

Пакетна цена: 1241 EUR


Пакетната цена е на човек, настанен в двойна стая и включва:

·         Самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – София с Turkish Airlines с включен 20 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж;

·         Трансфер летище-хотел-летище;

·         4 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря;

·         1 нощувкa в района на Сигирия в хотел 4* на база закуска и вечеря;

·         1 нощувкa в района на Kанди в хотел 4* на база закуска и вечеря;

·         1 нощувка в района на Ела в хотел 4* на база закуска и вечеря;

·         Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid-19.

·         Представител на туроператора с български език по време на целия престой.


Пакетната цена не включва:

·         Виза – 60 $ (попълва се при пристигане на летището в Шри Ланка или онлайн на следния линк: https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/apply.jsp;

*При попълване на визата онлайн се заплащат 50 $, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка - 60$.

·         Разходи от личен характер;

·         Допълнителни екскурзии;

·         Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;

·         Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация;

·         Горивна такса (ако авиокомпанията наложи такава).

 

Условия:

Плащания:

·         Капаро при записване 30 % от сумата на пакета;

·        Доплащане 30 датата на отпътуване.


Анулационни срокове:

·         Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.

·         При анулация от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от цената на пътуването.

·         Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

 

Допълнителни екскурзии:

Екскурзия до Минерия

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Minneriya е един от най-големите национални паркове в Шри Ланка. Разположен е в северната централна провинция на страната и има приблизителна площ от 9000 хектара. Той получава официална защита. като парк през 1997 г., предвид огромното присъствие на дивата природа на неговите територии и за защита на езерата, които снабдяват флората и фауната на региона. Националният парк Минерия е световно известен със своите слонове от азиатска порода. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да ги снимат. В дивата природа има стотици и е много лесно да се видят десетки от тях по време на сафарито. Съжителството между хората и тези животни е напълно естествено и те са свикнали с десетките коли, които идват да ги виждат всеки ден.

Освен със слоновете, паркът изобилства и с маймуни, хамелеони, фламинго и всякакви птици, пауни, водни биволи и други животни. Има и леопарди, въпреки че е много трудно се видят. Растителността на парка се състои от тропически сухи вечнозелени гори, примесени с пасища, храстови зони и влажни зони. Преобладаващият пейзаж в този район са лагуните и ливадите. Някои от дърветата, присъстващи в Минерия, са местни за острова и могат да се видят само в тази страна, като например цейлонската палма. Топлият и дъждовен климат създава пространство с уникална природна красота.

Цена: 85 евро на възрастен/43 eвро на дете


Екскурзия до Батикалоа

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Разположен на източното крайбрежие на острова, град Batticaloa е един от най-културните градове на острова, които също показват колониалното наследство на страната. От португалците до британците и до многото места за поклонение и невероятни плажове, Batticaloa е идилично плажно бягство, което притежава много атракции.

Цена: 30 евро на възрастен/15 eвро на дете


Грабни тази почивка и се отдай на релакс!

Подобни дестинации