С теснолинейка в Родопите

Преглед

В Родопите с теснолинейка

еднодневен маршрут


дати: 27.06, 18.07, 08.08, 19.09, 10.10.2020 г.

Програма:

Отпътуване в 6:00 от Монтана / Автогара /, 6:50 от Враца /пл-д “Хр. Ботев“/, от София в 8:30 / п-д "Св. Ал.Невски", от страната на ул. Оборище/.

По магистрала „Тракия“ се отправяме към западните ридове на красивата Родопа планина. Първата ни спирка е фабриката за килими в Костандово. Ще разгледаме един древен занаят, които превръща шарените конци в произведения за изкуството, красящи дворци и частни домове в Европа и по света.

След това ще се отправим към спа – столицата на Балканите - Велинград. Разположен в най-голямата родопска котловина, градът е популярен с топлите си минерални извори, а заобикалящите го вековни гори, просторни поляни и високи върхове го превръщат в любим туристически маршрут. Един от най- романтични кътове на Велинград е изворът Клептуза, а едноименният парк с двете си езера е най-популярният символ на града. Свободно време за разходка, каране на водно колело и обяд.

В ранният следобед ще се качим на единствената действаща теснолинейка в България,

известна и като„Алпийската железница на Балканите“. Пътуването с нея по маршрута Септември - Добринище влезе в класацията за десетте най-добри пътувания с влак в Европа, направена от престижното британско издание The Guardian.

В продължение на около час ще имате възможността да се наслаждавате на чудно- красиви планински гледки, множество живописни кътчета, прекъсвани от кратки тунели.
Трасето на теснолинейката започва от град Септември и свършва при град Добринище. Дълго е 125 км и свързва най-западната част на Горно-тракийската низина с Родопите, Рила и Пирин. По тази линия се намира и гарата с най-висока надморска височина на Балканския полуостров -
гара Аврамово (1267 м н.в.). Там ще слезем и след кратък престой ще продължим с автобуса към курорта Юндола, Местността представлява обширна поляна, дълга около 3 км и широка около 1 км, разположена между планините Рила и Родопи.

На целогодишните сергии в центъра на курорта се предлагат местни еко-продукти: мед, сирене, кашкавал, родопски билки и ароматни сладка, от които ще може да опитате и да си закупите.
Отпътуване за София към 17.00ч. Пристигане около 20 часа.


Цена: 40 лева

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус
Екскурзовод по време на пътуването

Туристическа застраховка


Цената не включва :


Вход за фабриката за килими в Костандово- 3 лв
Билет за Родопската теснолинейка – 2,10 лв


Полезна информация :

* Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35. 

* Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.
* Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.
* Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
* Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти.
* Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

* Отстъпка за тръгване от София – 4 лв, отстъпка за деца до 12 години - 10%


Грабни тази почивка и се отдай на релакс!

Подобни дестинации

В Родопите с теснолинейка

В Родопите с теснолинейка

Еднодневен маршрут

40 лв.

В Родопите с теснолинейка

В Родопите с теснолинейка

Еднодневен маршрут

40 лв.

В Родопите с теснолинейка

В Родопите с теснолинейка

Еднодневен маршрут

40 лв.