Трявна - възрожденска идилия

Преглед

Трявна възрожденска идилия

Еднодневен маршрут

Дати: 20.06, 18.07, 8.08, 26.09.2020 г.


Програма:

Отпътуване в 6:30 от Монтана / Автогара /, 7:30 от Враца / пл-д “Хр. Ботев“/. По магистрала Хемус потегляме в посока Трявна. След като пристигнем в китното балканско градче се отправяме на пешеходна разходка. Ще започнем с площад „Капитан Дядо Никола“ (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) с часовниковата кула, построена през 1814г. от тревненски майстори, с работещ механизъм и до днес. Ще разгледаме Църквата „Свети Архангел Михаил“ – опожарявана и възстановявана на няколко пъти. Посещение с беседа на музей „Старото (Славейковото) школо“ - едно от първите светски училища в България, където ще видим възстановка на класна стая, подобна на тези от началото на 19 век . Ще продължим по Гърбавият мост – символът на град Трявна, построен в римски стил – виcoк, cвoдecт и cилнo изгърбeн, за дa мoжe cвoбoднo дa прoпуcкa буйните вoди нa рeкa Трeвнeнcкa. Ще минем по търговската уличка с различни дюкияни и сладкарнички, за да стигнем до Даскаловата къща, известна с уникалните си дърворезби . В „Къщата със слънцата“ и до днес се спори, чие резбовано слънце е по - красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца.

Възможност за посещение на Райковата къща , Музея на азиатското и африканското изкуство и Музея на иконата. Свободно време за самостоятелна разходка и обяд
В ранният следобед отпътуване към Дряновският манастир. От векове той е бил средище за развитие на българското християнство и култура, а през далечната 1876 г. и един от центровете за подготовка на Априлското въстание. Три пъти манастирът е унищожаван до основи и отново възстановяван, за да съхранява и разпространява християнската вяра. Днес е обявен за национален паметник на културата и е част от Стоте национални туристически обекта. Посещение на пещерата „Бачо Киро“, която се намира на около 300 метра от манастира.

Завръщане във Враца вечерта.


Цена: 39 лвЦената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус

  • посещение на Трявна /без включени входни такси/

  • посещение на Дряновския манастир и пешерата „Бачо Киро“ /без включена входна такса/

  • екскурзоводско обслужване по маршрута


Цената не включва:

  • входни такси на посещаваните обекти:

    - Комбиниран билет в Трявна за три обекта - 5 лв, индивидуален билет за един обект - 2 лв.

    - Входна такса за пещера “Бачо Киро“ - 4 лв за възрастни, 3 лв за деца, студенти и пенсионери / къс маршрут /

  • разходи от личен характер


Полезна информация :


* Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

* Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.
* Начин на плащане: 100 % плащане при записване.
* Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
* Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти.
* Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

* За ползване на индивидуална отстъпка туристите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и др./.

* Отстъпка за деца до 12 години - 10%

Грабни тази почивка и се отдай на релакс!

Подобни дестинации

Трявна - възрожденска идилия

Трявна - възрожденска идилия

Еднодневен маршрут

39 лв.

Трявна - възрожденска идилия

Трявна - възрожденска идилия

Еднодневен маршрут

39 лв.

Трявна - възрожденска идилия

Трявна - възрожденска идилия

Еднодневен маршрут

39 лв.